perjantai 24. helmikuuta 2012

Voihan kynsien leikkuu!

Tänään leikkailin pentujen kynsiä taas viikon tauon jälkeen. Viime viikolla napsein jokaiselta hiukan kynsiä, jotta tottuisivat siihen. Melko teräviäkin pentujen kynnet alkavat olemaan jo! No ajattelin sitten jatkaa samaa rataa, mutta eihän siitä meinannut tulla mitään. Osa köllötteli tyytyväisenä jalkojeni päällä ja homma kävi kätevästi. Kaikista rauhallisimpia taisivat olla Jytky ja Mustajalka. Sissi rauhoittui pienen protestoinnin jälkeen, samoin Sisu. Aarni, Mango ja Mokka pistivät varsin äänekkäästi vastaan. Mikään asento ei ollut hyvä. Ihan sama miten päin koitin, niin aina kuului sydäntä särkevää kiljumista. Sain jokaiselta muutaman tassun leikattua ihan hyvin, kunnes käämit paloivat. Uusi yritys hetken päästä, josko sitten malttaisivat olla rauhallisemmin.

Pennuista huomaa nyt jo jonkinlaisia luonne-eroja. Eri asia kuinka pysyviä ne ovat. Mango on jo pitkään ollut kaikista liikkuvaisin ja viihtynyt selkeästi muita huonommin sylissä. Sissi ja Mustajalka taas eivät ole moksiskaan, vaikka niitä ottaisi syliin ja köllöttävät siinä täysin tyytyväisinä. Myös Aarni on sitä mieltä, että sylistä pitää päästä pois. Kaikki pennut tulevat tekemään tuttavuutta kun menen laatikkoon ja vapaaehtoisesti kyllä kiipeilevät katsomaan minua, mutta sylissä viihdytään ihan eri lailla. Saas nähdä minkälaisia näistä pennuista tulee? Tuleeko osasta selvästi itsenäisempiä kuin toisista?

Ainakaan vielä pentuja ei kiinnosta ulkomaailma eikä kukaan ole yrittänyt tulla laatikosta pois. Liikkuminen on tänään jo ketterämpää mitä eilen. Tosin edelleen valtaosa yrityksistä päättyy jossain vaiheessa pyllähtämiseen. Kaikista vilkkainta meno on silloin kun palaamme Moan kanssa lenkiltä. Kaikki hyörivät ja pyörivät päästäkseen taas maitobaariin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti