torstai 23. helmikuuta 2012

2 viikkoa täynnä

Tänään tuli sitten tasan 2 viikkoa täyteen. Lähes kaikkien silmät ovat lähes kokonaan auki. Aarnin silmät taitavat olla eniten ummessa, sillä ne ovat ainoastaan hiukan auki. Sotkua pennuista alkaa tulemaan jo melkoinen määrä ja pyykkiä saa olla pesemässä ahkeraan. Päivittelin pentu-sivulle jokaisesta pennuista kuvan (laadusta en sanokaan mitään) ja se oli kyllä melkoisen tappelun takia, sillä blogger poisti jostain syystä koko sivun ja jouduin taas lisäämään kaikki kuvat yksitellen. Argh. Ei mikään kätevä systeemi tämä. Kuvien pienentämiseen ja tämän päivittämiseen hurahtaa helposti pari tuntia.

Aarni ja Mustajalka
Aarni
Aarni
Aarni
Jytky
Jytky
Jytkyllä on kiire!
Mokka
Mustajalka ja Mokka
Mustajalka
Sisu
Sisu tullee!
Mango ja Sissi
Sisu ja Aarni
Sisu päällä, Mango alla
Mustajalka ja Mango
Merlepeppuja :)
Tässä halikuvassa Sisu ja Aarni ovat 12vrk

Jännä seurata miten pentujen värit kehittyvät. Mokan silmien yläpuolella olevat tan-merkit ovat selvästi isommat ja tummemmat mitä Jytkyllä. Muutenkin ruskeaa on selkeästi tullut monelle pennulle enemmän. Mustajalan jalkakaan ei ole enää kokonaan musta, vaan alaosaan on tullut yhä enemmän ruskeata. Värien tummuuserot ovat pysyneet entisellään. Sissi on selvästi vaalein bluemerleistä, sitten Mustajalka ja tummin on Aarni. Myös Mango on edelleen pohjaväriltään tummempi kuin Sisu.

Ääntä pennuista alkaa päivä päivältä lähtemään enemmän. Etenkin Mango ja Aarni kommentoivat varsin äänekkäästi jos tissibaariin ei ole esteetöntä pääsyä. Muutamat pennut päästelevät jo haukahduksia muistuttavia ääniä. :)

Sadun kanssa alustavasti puhuimme, että haluaisimme saada Sisun sellaiseen kotiin, jossa meille (tai pelkästään Sadulle) jäisi siihen jalostusoikeus. Eli jos jotakuta sellainen järjestely kiinnostaisi Sisun kohdalla, niin ota reippaasti yhteyttä. Toki muidenkin kohdalla olen miettinyt jalostus/astutusoikeuden jättämistä, mutta mitään varmaan en ole kenenkään muun kohdalta päättänyt.

Mielelläni jättäisin kaikki itselleni, mutta se ei taida ihan olla mahdollista. Toiveena kuitenkin on, että jokaiselle pennulle löytyisi oma rakastava ja harrastava koti. Pelkästään kotikoiriksi en haluaisi yhtään pentua myydä. Toki mitään takeita siitä ei ole, että pennuista on harrastuskoiriksi. Vakaasti kuitenkin uskon ja toivon, että pennuissa olisi sitä samaa potkua mitä Moassakin. Kaverini nettisivuilla luki osuvasti, jotenkin näin: "Jos haluat ferrarin, ei kannata ostaa ladaa. Jos taas sinulle riittää pelkkä lada, ei missään nimessä kannata ostaa ferraria." :) Mielestäni tämä pätee erittäin hyvin koiramaailmassa, sillä on äärettömän tärkeää, että pentujen ja omistajien tarpeet kohtaavat.

1 kommentti: