keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Pentuja!

Sissin ja Lempon pennut syntyivät maanantaina 2.5. Sissi oli levoton jo iltapäivästä asti ja yötä kohden levottomuus vain lisääntyi. Koko yö kuluikin pihalla ravatessa sekä läähätystä ja tepastelua kuunnellessa. Lopulta viiden aikaan alkoi näyttämään siltä, että homma eteneekin johonkin. Ensimmäinen pentu syntyi 5.25 ja viimeinen 8.05. Ensimmäisenä syntyi red merle poika ja viimeisenä blue merle tyttö, välissä putkahtikin sitten kuusi solidia erilaisilla merkeillä. Hassu termi tuo solid, mutta trikeiksikään ei voi kutsua, sillä osalla pennuista ei luultavastikaan ole tan -merkkejä. 

Synnytys meni hienosti ja Sissi oli tehtäviensä tasalla. Taisi minua jännittää huomattavasti enemmän. Valtaosa pennuista tuli perätilassa, joka aiheutti kokemattomassa kätilössä hieman huolta. Kaikki olivat kuitenkin reippaita alusta asti. Lopullinen saldo oli siis:

Pojat: musta valkoisin ja tan -merkein
musta valkoisin merkein
punainen valkoisin merkein
red merle valkoisin ja tan -merkein

Tytöt: musta valkoisin ja tan -merkein
punainen valkoisin ja tan -merkein
punainen valkoisin merkein
blue merle valkoisin ja tan -merkein

Tosin noiden kaksiväristen suhteen en ole aivan varma, pienet tan -merkit saattavat putkahdella esiin jossain vaiheessa. :) 

Tällä hetkellä näyttää siltä, että nartuille on alustavasti kodit tiedossa ja uroksistakin muutamalle. Mitään lopullista ei toki varmistu ennen kuin olen vieraammat ostajaehdokkaat nähnyt livenä sekä pennut käyneet eläinlääkärintarkastuksessa sekä pentutestissä.

Loppuun kuva koko poppoosta. Lisää kuvia sitten kun saan vähän paremman kameran käyttööni. :D


1 kommentti: